Началото Не беше лесно. Всяко начало е трудно. Поставяш основи, създаваш организация и модели на работа. Градиш. Бързаш. Грешиш. Обединяваш и се надяваш.. И най-дългият път започва с първата крачка. Направихме я заедно – учители, родители, ученици, директори, психолози. Заедно и  смело  продължаваме.
Предизвикателствата? Много и неочаквани,  досадни и интересни.  Тест за бързината, търпението, упоритостта  и ума ни. Технологиите нас, или ние тях? Коя платформа да изберем? Ами лошата връзка! Регистрация, обучителни видеоклипове, океан от материали… Теглиш, качваш, сваляш, логваш…Действаш! Времето никога не стига.  Напрегнато е, някак странно. Сякаш си  като затворен в клетка –  липсват ти човешкото присъствие, пролетният въздух, приятелският майтап…Работата все не свършва, все си пред екрана и а-ха да се изгубиш в НЕТ-а… 
Постиженията? Има ги и тях, скромни, но наши си. „Направено в 12.то!“ Уроци, домашни, презентации, проекти, тестове, класни работи, техническа грамотност, файл след файла. Споделен екран! На това се научихме: да споделяме постигнатото. Да го изговаряме, да се изчакваме, да не се ядосваме за глупости и…просто да се радваме, че сме заедно, макар и на дистанция. Можем да се учим и  не спираме да го правим. Запазихме здравето си, оценихме живота и свободата. Ценно познание! И отново се радваме на слънцето.
 

 
Учебната 2019-2020 година за мен
От Мария Г. 6“Г“клас ТУК
 

 
 
 
 
3 май – Ден на слънцето

Учениците от 3 и 4 клас на нашето училище отбелязаха този ден с рисунки, като написаха своето разбиране за това, какво е за тях слънцето, в едно изречение на английски език. Децата проявиха голям ентусиазъм, за което говорят и творбите им.

 

 


 

В часовете по български език и литература  петокласниците се докосват до гения на българската поезия – Христо Ботев, до неговия живот – горене. Изучавайки  биографията му и поемата „Хайдути“, децата се запознават и със съмишлениците на поета, с неговите най-верни другари, споделили подвига му. Един от тях е знаменосецът на Ботевата чета – Никола Симов, по прякор Куруто, на когото е посветена следващата презентация.

Поклон пред загиналите за свободата на България! 

 

 
                          Изобразително изкуство
 
 

 
Природата е нашият дом. За да я съхраним, ние трябва да се научим да живеем в съзвучие с нейните закони.., за да не дишаме въздух, който може да разбие гранит !
Презентация по темата „Как да опазим въздуха чист. Опазване на въздуха.“ направена от Александър Любомиров  Евлогиев 6в по Човекът и природата.
 
 

Да изучаваш английски  език е удоволствие, но да умееш да осъществиш междупредметни връзки с други науки на английски език, е истинско предизвикателство. Учениците от 7ми клас бяха изправени пред сериозното предизвикателство да проучат животински видове, застрашени от изчезване, и да поднесат информацията на английски език. Проявената им креативност и придобитите им умения по информационни технологии допринасят за живописното оформление на проекта.
 

 
Най-светлият християнски празник всяка година озарява дома на българското семейство. Това е ден за радост и щастие. Ден за възкресение на човечността и добротата, вярата и надеждата.
Макар и разделени, учениците от V и VI клас си „подариха“ шарени яйца, направени с различни техники и си пожелаха здраве и късмет с надеждата, че скоро пак ще бъдат заедно.

По литература петокласниците изучават фолклорно-празничния календар на няколко фолклорно-религиозни общности: българската, християнската, юдейската, мюсюлманската. В следващата презентация ученикът е избрал да представи най-големия християнски празник: Великден, Възкресение Христово. Празник на Божията любов и жертва, на осъзнаването и духовната равносметка на всеки християнин. Вижте тук
 

4 в клас се представиха като истински кулинари в кухнята. Показаха и голямата си креативност при изработката на сандвичи. Четвъртокласниците от този клас се включиха и в инициативата „Всеки от нас има талант“, поставена им от класния ръководител г-жа КостадиноваВ часовете по Човекът и обществото четвъртокласниците представиха проекти на тема „Известни българи“. Всички се представиха отлично, но изключителна креативност показа Андрей Ковачев, който съчини и изпълни следната авторска песен.


По случай 24 май – Ден на славянската писменост и култура,учениците от 4 г клас поднасят своята признателност и почит към Светите братя Кирил и Методий със стихове, рисунки и песен.

https://read.bookcreator.com/kPBEvPOzUtPs6YhXdZ65nBuOf9t1/FC_OW-cvRmqxsaAJfTI7zw?fbclid=IwAR0ikfQH3sJWGvxmsURkEugXyuRm_QjYcucbnnC0cb54lIEKkmNlsu-TJYM

 


Проект „Природни зони на Земята“
Учениците от 5 клас през втори срок по география получиха тема за проект „Природни зони на Земята“. Можеха да направят постер, лапбук или макет на избрана от тях природна зона – зона на влажните екваториални гори, зона на тропичните пустини, зона на горите в умерения пояс и зона на полярните пустини.
Споделяме тук някои от прекрасните макети на различни природни зони изработени от петокласници.

 


 

 

 

По време на дистанционното обучение в часовете по Информационни технологии на учениците от 8 клас/2 група бе поставена задача по тема „Разработване на уеб сайт в екип“. Можете да разгледате техните работи ТУКТУКТУКТУК и ТУК.

 

 

 


 

Учениците от начален етап на нашето училище, по време на дистанционното обучение, полетяха на крилете на своето творческо вдъхновение. Емоционално съпреживяха всеки проект, свързан с официалните и християнските празници. Проявиха своята креативност в кулинарното изкуство, разкриха красотите на нашата родина. Изказаха своята ясна, по детски житейска позиция, за извънредната ситуация, в която цялото ни общество се оказа, подкрепяйки лекарите- героите на нашето време! 

Може да разгледате техните работи ТУК.

     На всички деца- весела лятна ваканция!