Щафета около света преди Олимпиадата в Париж мина през България

Учениците от 8 в и 11 в клас на 12 СУ отпразнуваха 500-ния ден преди началото на Олимпийските игри в Париж 2024 в радостно и празнично събитие

                                               Щафета около света преди Олимпиадата в Париж мина през България

          Двата отбора от 8 в и 11 в клас на 12 СУ « Цар Иван Асен II » представиха достойно училището в традицията на спортен дух, дисциплина и толерантност. Учениците прегърнаха с радост олимпийските ценности в рамките на Седмицата на Франкофонията.
          На 14 март от 09:00 до 10:00 ч, заедно с. повече от 400 младежи от столичните учебни заведения, учениците ни получиха екипи и щафети от организаторите от Френския културен институт и пробягаха три пъти разстоянието пред НДК от 500 метра. Спортисти и неспортисти от всички възрасти получиха щафетата от Кувейт и Бахрейн, за да тичат, ходят, скачат и да поддържат веригата в движение до 10:00 ч., преди да я предадат на Норвегия и Нигер.
Н. пр. посланик Жоел Мейер и кметът на София, Йорданка Фандъкова, пожелаха на българските спортисти много медали на следващите олимпийски игри в Париж.
          Министърът на спорта Весела Лечева заяви: « Надяваме се, че Париж ще бъде добър домакин на игрите и че по неговите спортни терени ще бъдат поставени много рекорди ».