1 място на състезание по информационни технологии

       

        На проведения  на 19-21.04.2024г. Национален кръг от състезанието на IT Знайко, К.С.М. ученик в 7 клас на 12.СУ се класира на 1 място в категория Уеб, възрастова група 5-9 клас. В този кръг участниците създават самостоятелно свой проект като използват свободна уеб платформа по избор, а К. впечатли журито с това, че създаде своя проект използвайки език за програмиране на тема „Любим филм“ . Поздравяваме К.С.М. с първото място и му пожелаваме следващи успехи в света на информационните технологии и програмирането! Г-жа Захариева връчи на К.С.М. Грамота за отлично представяне на 12.СУ в състезанието. 


 

      На 08.03.2024г. се проведе втори областен кръг от състезанието по информационни технологии IT Знайко. Отново нашите състезатели се представиха отлично в конкуренция с над 600 участника от цялата страна и постигнаха следните успехи:

3 място на К.С.М. в категория Уеб 

1 място на екипа Н.И.К. и М.В.И. в група Б. 

Браво!


     

IT Знайко е национално състезание по Информационни технологии. Участници в състезанието могат да бъдат всички ученици от 1 до 9 клас, които имат умения за работа с компютърни технологии. Състезанието се провежда в три кръга. За всеки от кръговете, на учениците се поставят тематични задачи от областите ИТ, програмиране, уеб. Учениците работят самостоятелно по тях.

     Ученици от 7-те класове на 12. СУ с ръководител Р. Иванова взеха участие на проведения през месец февруари първи кръг в категориите за индивидуална работа /двама състезатели/ и в екипна работа. Нашите седмокласници се представиха отлично – имаме едно първо място и две втори места.

Да им пожелаем успех на областния кръг на състезанието!